Statssekreteraren och Ken-dockan

Hur tänkte hon egentligen? Jag kan bara inte förstå det? Det verkar så anmärkningsvärt ansvarslöst och omdömeslöst.

Statssekreterare Ulrica Schenström är formellt sett landets främsta och högsta tjänsteman; en av statsministerns närmaste medarbetare. Hon är samtliga övriga statssekreterares chef och ansvarar för stab, inrikesplanering och kommunikation i Regeringskansliet. Hon är ansvarig för Sveriges krisberedskap. Ja, eller var det. Hon har ju avgått, vilket visar på gott omdöme på sluttampen.

Hur tänkte hon? Ja hur tänkte hon när hon satte sig på krogen en tisdagkväll med en politisk journalist från Tv 4 och hånglade och söp till för 945 pix, så rejält att hon uppenbarligen t o m stupat utanför toan så folk fick kliva över henne? Den politiske journalisten var möjligen en polare från glassiga reklambyråtiden eller presschefstiden hos Moderaterna.  Fyllehånglet med den politiske journalisten, som snarare ser ut som en tvålfager Ken-docka till sportjournalist på kommersiell tv-kanal än en seriös KG Bergström, visar på kraftigt dåligt omdöme. (Nej jag menade inte att det hade varit ok att hångla med KG Bergström).

Om hon hade varit ledig och detta varit hennes fritid hade det väl bara varit litet lagom omdömeslöst. Men eftersom hon hade jour med Sveriges krisberedskap var hon alltså i tjänst. Och med en sådan ansvarsfull uppgift…

Är det så här Sveriges främsta tjänsteman utövar sitt ämbete? Ska det här föreställa integritet? Är det så här Sveriges krisberedskap ska skötas? Liggandes plakat utanför en toalett på en söderkrog en tisdagkväll. Tsunamis tar inte hänsyn till veckodagar, fyllor eller hångel. Ja ja, jag är medveten om att jag raljerar nu, men snälla nån! Herregud! Så här får man ju bara inte göra. Det är så provocerande nonchalant!

Måste man bli maktberusat omdömeslös och arrogant nonchalant när man upphöjs till de här ansvarsnivåerna? Usch vad tråkigt att det blev så här. Jag blir så trött. Snälla ni mäktiga människor i det här landet, kan ni inte ta och sköta er litet och överraska positivt och inspirera oss andra istället. Nej jag förväntar mig inte att ni ska vara lika fläckfria som Ingvar Carlsson, han var i en klass för sig. Men bättre än så här måste ni bara kunna prestera; snälla ge oss positiva exempel! Alla vi andra som försöker sköta oss. Ulrica Schenström har i alla fall tagit konsekvenserna av sitt dåliga omdöme och ansvarslöshet och avgått.

Att statssekreteraren i Regeringskansliets beteende var helt och fullkomligt fel, ja rent av riktigt tragiskt, kan till och med en sketen liten statstjänsteman som jag fatta.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: