Ingen nåd för Lasermannen i Kumlabunkern

Så är vi åter hos John Ausonius, alias Lasermannen, i Kumlabunkern… Se bloggen:

https://japetus.wordpress.com/2008/03/06/samtidigt-hos-lasermannen-i-kumlabunkern/

John Ausonius önskan om ett tidsbestämt straff, s k nådeansökan, fick inget gehör av Örebro tingsrätt som på Valborgsmässoafton 30 april avslog denna ansökan. John Ausonius avtjänar sedan 16 år tillbaka ett livstidstraff på Kumlaanstalten efter att han 1995 dömdes för ett mord, tio mordförsök och en serie bankrån (svenskt rekord som sagt).

Sedan en tid tillbaka har Ausonius uppgett sig vara en ny människa och har önskat att få sitt livstidstraff tidsbestämt. Ausonius har bland annat sagt att han inte längre hatar invandrare samt att han har lärt sig att kontrollera sina aggressioner.

Tingsrätten anser att straffvärdet på de brott som Ausonius begått, de gärningar han dömts för, är så högt att de knappa 16 år som han suttit fängslad inte är tillräckligt lång tid för omvandling av straffet och avslår Ausonius ansökan. Han får ingen nåd.

Jag måste åter säga att jag delar rättsväsendets uppfattning och jag tror att ”det allmänna rättsmedvetandet” i Sverige också gör det. Ausonius får helt enkelt acceptera att han måste ta de fulla konsekvenserna för de fruktansvärda handlingar han begått. Därför fick han ingen nåd nu sent i april 2008; 16 år räcker inte.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: