Pendeltågsblues…

Tänk vilka upptagna dagar, att det ska vara så svårt att hinna blogga! Det är mycket nu… Och har varit alltsedan jag började på mitt nya jobb den 1:a september. Nåväl, några rader till blir det här nu, så har jag i alla fall hunnit med två inlägg i september.

Jag har nu varit daglig pendeltågsresenär i en månad. Det är nu intressant att göra vissa iakttagelser angående de av mig upplevda skillnaderna mellan pendeltågs- och tunnelbaneresenärer. Det är min upplevelse att jag oftare står upp i pendeltåget än i tunnelbanevagnarna. Det är jobbigare. Vad beror det på? Jo det är min upplevelse att resenärerna i pendeltåget helt enkelt är sämre på att utnyttja sittplatserna.

Det är verkligen märkligt att kliva in i pendeltågsvagnen och så besvärande ofta tvingas se hur en ensam person med hjälp av väskor och kroppsspråk dominerar en hel fyrgrupp och hur tre personer effektivt blockerar sofforna för sex personer. Lyckligtvis är pendeltågen så ordnade att man kan gå genom dem enkelt, från vagn till vagn utan att behöva gå ut på perrongen. Jag får gå långt för att hitta en ”enkelt” åtkomlig” plats. (Nu med sista och sjunde delen av Stephen Kings Dark Tower-serie i handen… Får återkomma till det.)

Efter en månad som daglig pendeltågsresenär och 24 år som daglig tunnelbaneresenär är det här mönstret förvånansvärt tydligt.  Det är nu tydligt för mig pendeltågsresenärerna har ett annat beteende än dem i tunnelbanan. På pendeltåget är folk mer egoistiska!

Nu är det därför läge att låta självaste Markoolio få sista ordet, ett härligt smaklöst buskisinlägg på temat pendeltåg… Nåja, hjälpligt!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: