R I T Z . . . RITZ Reunion party!

De vita ljusarmarna sveper suggestivt varv på varv genom den kraftiga röken som sakta fyller lokalen, blixtbollarna pumpar ut staccatostrålar av vitt ljus, röd-grön-gul-blåa vågor pulserar genom panelerna på väggarna…

En kraftig baston ljuder genom lokalen, gång på gång, en suggestiv signal. Peter Gabriels ”Birdy’s flight” får hela lokalen att vibrera och skaka. En psykedelisk upplevelse. En fullkomligt hänförande och närmast hypnotisk upplevelse.

Stämningen är så tät att man nästan kan ta på den… Vilket ljud, vilket ljus, vilka DJs, vilket dansgolv… Nykter eller berusad spelade ingen roll, det var en oerhört stark suggestiv – för att inte säga religiös – upplevelse för 18-åringen som satt där vid något av de små svarta borden i den stora svarta lokalen då nån gång våren 1986… ritz

För er som minns RITZ och likaväl för er som bara hört om det – ta chansen och gå på RITZ/Debaser på lördag 21 mars. Det här är mer än bara nostalgi. Det här är en vitaliserande kulturhändelse. Har förstått att det blir bra livemusik från scen också, i vanlig ordning… K U L T !

Kalla mig nostalgisk romantisk IDIOT, men 41- åringen som sitter och skriver det här denna tisdagkväll har gåshud från topp till tå när tonerna av det klassiska introt strömmar ut ur högtalarna i min lägenhet. Hoppas vi ses på lördag 21 mars på RITZ!

Peter Gabriels ”Birdy’s flight” ur Alan Parkers film ”Birdy” från 1984. En mycket vacker och mycket sorglig film som jag minns den.

http://www.debaser.se/kalender/1482/ Info från Debaser om detta förtjusande evenemang.

RITZ reklam från 1986, ger en liten uppfattning om det imponerande ljusresurserna i lokalen… In till denna dag är de ännu inte överträffade i Stockholms nöjesnatt. RITZ rules!

Annonser

Ett svar to “R I T Z . . . RITZ Reunion party!”

  1. ÅH vad kul att se den här reklamfilmen!! Jag minns den så väl från bio sommaren 1986! Att du hittade den!!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: