Tankar från Egypten

Klockan är 06.00 och jag sitter med en svindyr macka och en dito mugg té ute på Arlanda i gryningen den 16 februari 2010 och läser. Bredvid mig på bordet ligger mitt handbagage bestående av min ryggsäck och min relativt stora CD-spelare. Plötsligt hör jag en röst: ”Hörru var har du platt-TV’n nånstans grabben?”

Jag tittar upp och får se en kufisk burkplockande gubbe som saknar en och annan tand i det svagsinta flinet. Undrar hur han kommit in innanför säkerhetskontrollerna på Arlanda, tänker jag  och svarar, litet lätt full i skratt eftersom jag faktiskt tycker att han ställt en skoj fråga: ”Nej du, här är det fortfarande tjock-TV som gäller! Men nästa resa, då jävlar…” (Det är ju ett känt faktum att jag har Sveriges sista tjock-tv, åtminstone känns det så.)

Jag hade en på det hela taget mycket behaglig vecka i Egypten. Det blev en lyckad kombination av vila, god mat, träning, läsande, meditation och sightseeing. Det finns en hel uppsjö med händelser från den gångna veckan som jag kanske kommer berätta om här. En del vackert, en del dråpligt, en del tänkvärt. Det är ganska fantastiskt egentligen hur mycket som kan hända på en semestervecka i en artificiell semesterby som Hurghada… Vi får se om, när de här berättelserna tar form. När andan faller på. Här kommer först en sammanfattning.

Hotellet jag bodde på, Grand Resort, var vackert och stämningsfullt. De hade ett fint poolområde och ville man gå till havet var det bara att gå över gatan till Grand Hotel där Grand Resorts gäster också var välkomna. Personalen var det litet si och så med. En del var väldigt trevliga och serviceminded, andra var lätt påfrestande, påflugna och/eller t o m trista i attityden. Men generellt sett var det bra.

Jag promenerade mycket i omgivningarna, i hettan och det starka solskenet, förundrad över att jag ännu inte kommit mig för att skaffa slipade solglasögon. Nu gör jag det när som helst. Alldeles speciellt spännande blev en avstickare ut i öknen bort till den militära flygplatsen där jag stoppades vid ett taggtrådsstängsel och gömde mig för vakterna i ett dike som liknade en skyttegrav strax utanför taggtråden. En märklig och smått surrealistisk upplevelse, helt i min stil och långt bort från de vanliga charter-upplevelserna. Kul med litet äventyr, så brukar det bli när jag är ute och reser…  

Jag följde också med på en mycket intressant dagsutflykt till Luxor, Karnak-templet och Konungarnas dal. Bussen gick vid 05.00 på morgonen och vi var tillbaka vid ca 22.00 på kvällen. Det var en lång, men mycket intressant dag.  Vi hade turen att ha med oss en riktigt bra Ving-guide.

Jag hade också gott om tid för eftertanke. Funderingar kring jobb och relationer kom och gick. Vad var rätt, vad var fel? Vilken väg kommer jag att välja nu? I och med att jag läste ”The Secret” fick jag anledning att åter fundera över vägval och medvetna affirmationer som ska hjälpa mig vidare i rätt riktning.

Musikaliskt bjöd veckan också på mycket ny lyssning, jag hade ju köpt med mig ett antal nya plattor. Jag trodde jag skulle komma att lyssna väldigt mycket på Sades nya platta ”Soldier of love”, men det blev inte så. Den kändes väldigt mollstämd och påminde mig alltför mycket om min f d flickvän… Hjärtat sjönk i bröstet och mungiporna likaså. Jag tryckte på ”paus” och tänkte, det här får vi ta senare, inte nu. Kents nya platta ”Röd” föll inte heller riktigt i smaken, tyckte inte alls att den var lika bra som den förra. Nej jag fick ingen känsla för den. Förstår inte riktigt vad det är för kantig musik de gör nu, blir varken rock eller synth av det hela.

Istället visade det sig bli mycket Melissa Horn och Fibes oh fibes. Och så Anette Carlströms ”Moola mantra meditationer”. Det var vad som snurrade mest hela tiden i den gamla CD-spelaren. Den låt som jag allra mest kommer att förknippa med resan visade sig därför oväntat bli en Fibes oh fibes-låt, nämligen denna: 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: