Reeperbahn remaster – releasen äntligen verklighet!

Det blev en lång historia… Min i särklass mest lästa blogg med en diskussionstråd på över 100 inlägg…

Men nu är det verkligen så att den ”remastrade” återutgivningen av Reeperbahns samtliga produktion, 5 plattor med många bonusspår är ett faktum. Plattorna släpps den 17 mars på onsdag i nästa vecka.

Det var också planerat att det skulle bli en releasetillställning nu på tisdag 16 mars på Pet Sounds, men så blir det nu tyvärr inte då varken Olle eller Danne har möjlighet att medverka. Trummisen Korhonen befinner sig på Zelmanis turnépremiär nere i Göteborg, så han kunde inte heller.

Alltså, bidde det ingen tillställning. Tyvärr, tyvärr! Jag hade verkligen sett fram mot detta som en naturlig slutpunkt för det långvariga, om än blygsamma, engagemanget i detta projekt. Hade också varit kul att få träffa många av dem som varit aktiva och kommenterat i bloggen här. 

Men det viktigaste är förstås att plattorna nu ÄNTLIGEN kommer ut på marknaden. Och det vet jag nu eftersom jag igårkväll hade den stora glädjen att faktiskt få dem direkt i handen från källan. Fascinerande känsla!

Här är också plats för mig att framföra ett offentligt tack också till skivbolaget Universal som till slut fullföljde detta projekt. Heder och ära åt er som förvaltat och bevarat detta musikkulturella kvalitetsgods på detta sätt!


Denna klassiker! Från live-framträdandet på SVTs ”Casablanca” 1983 med Johan Vävare som förstärkning på percussion. Minns att jag satt hemma med hörlurar (!!!) kopplade till teven sent, sent på måndagkvällarna när programmet gick och lyssnade. Det var så sent att jag nästan inte fick vara uppe… lol

Annonser

2 svar to “Reeperbahn remaster – releasen äntligen verklighet!”

 1. Kul för dig Calle! En annan får hålla sig till onsdag nu när det blev inställt.
  Vore kul att ses nån gång. Har lite Reeperbahn ”lull lull” som jag tror att du skulle vara intresserad av..

  Hörs!

  /Patrik

  • Tack Patrik! Ja det var alldeles overkligt att gå hem igår med skivorna i handen igår. Efter all denna väntan och alla turer som varit…
   Jag är också samtidigt ledsen att det inte kunde bli nån releaseträff på tisdag, för det hade varit mycket trevligt. Men när nu varken Olle eller Danne kunde komma så förstår jag varför de ändå valde att ställa in. Tyvärr, tyvärr! Jag ser fram mot att träffas!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: