En riktigt omtyckt chef och ledare har tackats av

Idag har det varit som när det är som allra bäst på jobbet… Vid de högtidliga tillfällen då professorer installeras på högskolan eller som idag, då en genuint omtyckt rektor avtackas, då bjuds man som åhörare på riktigt högklassig underhållning.

Förutom ett antal utmärkta tal hållna av tidigare och nuvarande styrelsemedlemmar (politiker som jag får återkomma till) bjöds det i vanlig ordning på förstklassig kulturell underhållning i form av musik och teater.  Absolut Trio spelade vacker akustisk folkmusik på cello, nyckelharpa och traversflöjt; mycket proffsigt!

 Jan Malmsjö och Marie Göranzon reciterade Shakespeare, valda stycken med koppling till livets olika skeden ur ”Troilus & Cressida”, ”Stormen”, ”Hamlet” och ”Som ni behagar”. I lika delar gripande, underhållande och vackert!

Det alla talen hade gemensamt var att de vittnade om vilken genuint omtyckt person vår avgående rektor är. Och jag kan verkligen själv bekräfta att professor/rektor Ingela Josefson varit en föredömlig ledare. Hon har en ovanlig förmåga att se och möta alla medarbetare på ett sätt fullt av respekt, lugn och lyssnande. Hon är oerhört kompetent och samtidigt ödmjuk.

Inte sen tiden med Björn Wolrath på Skandia 91-94 och för all del även med Christer Malm och Lennart Weiss på HSB Sverige AB 97-98 har jag sett en sådan fullständigt självklar ledare. Vi snackar inte chef, vi snackar ledare. Det är stor skillnad.

Det är verkligen inspirerande de gånger man möter en chef som är en så naturlig ledare inte bara i kraft av sin solida kompetens, utan kanske ännu mer tack vare sina genuint humanistiska egenskaper, sin personliga mognad sitt klassiska bildningsideal – så är också ”Medborgerlig bildning” ett av högskolans ”tre M”, ledstjärnor för verksamheten. Ingela har också så lätt för att samtala på ett avspänt sätt med alla medarbetare. Inte för att hon pressar sig till det, utan för att det är naturligt för henne. Hon är sån. Hon är sann.


Ingela Josefson, Södertörns högskolas rektor 2003-2010

Jag som nästan alltid kommer tidigt på mornarna till jobbet, på plats 07.20, brukar allt som oftast hör de lätta stegen i korridoren några minuter senare. Då vet jag vem det är. Ingela går förbi, nickar, ler och hälsar alltid lika varmt och trevligt, säger några vänliga ord. ”Det är det tidiga gänget som är på plats som vanligt…”  Vi två, tre som orden riktats till hälsar tillbaka med ett leende på våra läppar. Ingela har den effekten.

Jag kommer att sakna henne.

– – –

Absolut Trio på MySpace:
http://www.myspace.com/absoluttrio

Annonser

Ett svar to “En riktigt omtyckt chef och ledare har tackats av”

  1. Ja, hon verkar verkligen ha varit speciell! Jag har inte hunnit ha så mycket att göra med henne, men det lilla samröre som ändå fanns var mycket positivt!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: