”Forever young” i Linköping – allsången på Reeperbahns ”Det vackra livet” en höjdpunkt!

Min gamle kompis Patrik, som var en av hjältarna framför Hultsfreds scen i augusti 1986 då Reeperbahn gjorde det vi mycket länge trodde skulle bli deras sista spelning, finns nu åter på plats 24 år senare. Han står längst fram vid kravallstaketet och hoppar upp och ned i extas, sjunger och viftar frenetiskt med armarna. Olle Ljungström sjunger ”Det vackra livet” för oss, allt är mycket bra så när som på Olles för kvällen hesa röst. Men han har support från publiken. Kraftig support. 

”Det vackra livet… aa aa aaaa… Det vackra livet… aa aa aaaaaa!”

Vi som står längst fram vid kravallstaketet, ett gäng inte helt olika killar i ”40 +-2 års åldern”, sjunger nämligen alla för full hals. Och högst och bäst sjunger Patrik. Då och då vänder han sig om och dirigerar vår allsång med stor entusiasm och yviga rörelser. Vi sjunger som gudar. Trots att Reeperbahn står på scen går just då mina tankar till Uffe Lundells ”Pojkarna längst fram”. Anders Lundin släng dig i väggen! Patrik är en HJÄLTE!  


Allsångsledaren på Reeperbahns utmärkta spelning vid Bergs slussar, Linköping, 6 aug 2010

Föga förvånande var Expressen också snabba på att hylla såväl Reeperbahns fina spelning som allsången i sin positiva recension. Allsången på just ”Det vackra livet” ansågs t o m vara det bästa. Jag är inte förvånad. Jag var med och hörde denna ljuvliga korus av röster. Kanske inte klockren fyrstämmig kör, men oj vilken inlevelse och glädje! 

http://www.expressen.se/noje/musik/1.2089003/en-stilig-skrall-fran-reeperbahn

Ungefär samtidigt hade även Aftonbladet hunnit instämma i hyllningarna till Reeperbahn och allsången på ”Det vackra livet” – jag är inte förvånad!

http://www.aftonbladet.se/nojesbladet/musik/rockbjornen2010/article7585005.ab

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: