Väntan är över – Centralbadet har öppnat igen!

Så kan jag äntligen avsluta denna långa serie, denna långa frustrerade väntan på att Centralbadets renovering skulle ta slut. Det tog ett år kan man säga, tolv månader istället för först utlovade dryga tre. Badet stängde vid midsommar 2010 och har nu öppnat nån gång den senaste veckan.

Jag råkade gå förbi ikväll och bestämde mig för att titta in. Döm om min chock och totala förvåning över att de faktiskt äntligen öppnat igen…

Här nedan kommer nu, med sedvanlig perfektion i kronologisk ordning a la kontrollfreaken, alla inläggen, hela dokumentationen till detta ärende, denna resa som pågått under året som gått:

https://japetus.wordpress.com/2011/02/14/mysteriet-pa-centralbadet/

https://japetus.wordpress.com/2011/03/04/centralbadet-mysteriet-narmar-sig-en-losning/

https://japetus.wordpress.com/2011/04/10/samtidigt-pa-centralbadet-i-stockholm/

https://japetus.wordpress.com/2011/04/18/ytterligare-nagot-senare-pa-centralbadet/

https://japetus.wordpress.com/2011/04/21/och-det-blev-annu-nagot-senare-pa-centralbadet/

https://japetus.wordpress.com/2011/05/01/i-vantan-pa-centralbadet/

https://japetus.wordpress.com/2011/06/02/centralbadet-har-tekniska-problem-fortsattning-foljer/

Andra, äldre bloggar om Centralbadet:
https://japetus.wordpress.com/2008/03/26/det-ryska-skagget/

https://japetus.wordpress.com/2009/03/03/triumfens-ogonblick/

https://japetus.wordpress.com/2010/01/24/med-speedogoggles-i-bassangen/

Annonser

4 svar to “Väntan är över – Centralbadet har öppnat igen!”

 1. Rekommenderar du ett medlemskap på Centralbadet om man vill träna på gym och även simma?

  • Ja det kan jag göra, med vissa reservationer. Om man som jag inte har de högsta ambitionerna med vare sig gymmet eller simningen. Jag är en vardagsmotionär som tränar tre-fyra gånger i veckan, på en högst normal nivå. Gymmet är litet trångt men innehåller de vanligaste maskinerna och så en hörna med två lyftarbänkar och två uppsättningar hantlar. Det är oftast litet folk där, vilket är praktiskt. Vi är i praktiken ett litet gäng på 4-5 stammisar som tränar regelbundet där och har gjort så i många år nu. Det är kul och det funkar!

   Simningen funkar bra när det är litet folk i bassängen. De flesta som simmar där ägnar sig åt plask/bad eller formationssimning med pågående samtal i lägsta fart. Dvs de är inte där för att motionssimma. Då är det bra med udda tider då det är lite eller inget folk i bassängen. Då kan man simma snabbare och längre pass. Oftast brukar jag bara se simningen som nån sorts belöning eller stretching efter styrketräningen. Jag simmar då bara 100 – 200 meter, men sträcker ut och gör rejäla simtag som känns som litet stretching. Det är ingen idé att ens försöka simma mer om det är mycket folk där. Det uppstår bara irritation då man försöker öva ”slalomsim”.

   • Låter ändå som något som jag skulle kunna trivas med. Är trött på att det är så otroligt mycket folk på rena gymmen samt att ljudvolymen där succesivt ökat med åren. Simningen skulle vara ett komplement till den andra träningen, det vill säga inget mer än 30 minuters simmande. Utgår ifrån att det är lugnt på morgonen och förmiddagen och att det kommer mest folk på eftermiddagar/kvällar vilket i så fall skulle innebära att jag skulle ha lugn och ro under mina träningspass

   • Ja jag tycker det låter som att du skulle kunna trivas på Centralbadet. Om du inte har de allra högsta kraven på utrustningen så är det helt ok. Dina antaganden om lugna mornar och förmiddagar stämmer mycket bra. Du kommer nog då att finna en tom bassäng emellanåt och oftast ett tomt gym, inte så illa. Ofta har de ingen musik på heller i gymmet så man får gå och be dem slå på – eller strunta i det. Volymen är aldrig för hög. Lördagarna är de enda dagar man helt bör undvika för då är det mycket svensexor och möhippor.

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: