Persbrandt som Hamilton, premiär ikväll!

Föga överraskande dyker nu allas vår Mikael ”Persbrandt” Persbrandt upp i de svenska action-hunkarnas paradroll – den som Jan Guillous supernormale litterära skapelse, kommendörkapten Carl Hamilton, alias Coq Rouge… Rollen har som bekant tidigare gjorts av Stellan Skarsgård, Peter Haber, Stefan Sauk och Peter Stormare.

Filmen Hamilton med Mikael Persbrandt i huvudrollen har premiär ikväll och bygger på den tredje romanen i Jan Guillous serie om vår svenske James Bond, ”I nationens intresse”. Ja eller om vi ska säga vår svenske Jason Bourne eftersom det är den filmkaraktären som Persbrandt själv velat referera till i intervjuer. Han har också berättat om att han känt det som sin plikt att förbereda sig riktigt väl inför filmen eftersom många av genrens fans är så kräsna.

Handlingen i den ursprungliga romanen från 1988 har fått uppdateras från kallt krig till nutid så storyn är ganska rejält omskriven. Det handlar alltså inte längre om ryska miniubåtar och hemliga baser i Stockholms skärgård eller ”Operation Big Red”. Istället handlar det om kriget mot terrorismen och svenska högteknologiska vapen som kommit i fel händer.

Det berättas också att Persbrandt legat i hårdträning inför filmen och gått ned 15 kg i samband med detta. Han har t o m tränat med US Navy Seals som ju också är de som utbildat karaktären han spelar. Det är riktigt tuffa killar.

Jag har av förklarliga skäl inte sett den än och kommer här att utveckla min uppfattning om filmen när så väl skett, i nästa vecka. Då kan jag också bekräfta om den spännande flygkapningsscenen i början av boken finns med. Troligen gör den det. Den handlar ju om terrorister.


Det är egentligen bara att spetsa till öronen litet på Persbrandt så är han inte helt olik Leonard ”Mr Spock” Nimoys uppumpade lillebror…

Trailer till filmen:

DNs artikel om Persbrandt i sin nya roll:
http://www.dn.se/kultur-noje/film-tv/persbrandt-har-blivit-agent-hamilton

GPs artikel om hur Persbrandt står sig i den svenska Hamilton-ligan:
http://www.gp.se/kulturnoje/1.825793-persbrandt-ingen-hamilton-favorit

GDs artikel som berättar mer om hur den ursprungliga storyn uppdaterats från 1988 till 2012:
http://gd.se/noje/film/1.4283020-mikael-persbrandt-tar-hamilton-in-i-2010-talet

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: