”Living on the edge of the night” – Iggy Pop i kostym?

Jag lyssnade på och såg videon till en skön och litet bortglömd men cool Iggy-låt från ’89: ”Living on the edge of the night”.

Bara Iggy kan göra en sån sånginsats och jag gillar grejen i videon att han för ovanlighetens skull iklätts en proper grå kostym, som han dock själv verkar förhålla sig till närmast som en tvångströja.

Naturligtvis har han ingen skjorta på sig under, ja det varierar mellan olika scener i videon, och han brottas liksom med sig själv hela tiden i videon, utöver de sedvanliga krumsprången och krumbukterna. Det är som att det inte går att få att honom att lugna ned sig och anpassa sig till kostymen…

Det är ju trots allt Iggy Pop vi talar om. Mannen som levt större delen av sitt liv från tiden med Iggy and the Stooges 1969 och framåt endast iförd sin typiska uniform, dvs ett par klassiska slitna jeans och inget mer.

Låten är skriven av den amerikanske film- och musikproducenten Jay Rifkin och var med som filmmusik i Ridley Scotts utmärkta ”Black Rain” med Michael Douglas och Andy Garcia från 1989. En stark film jag minns att jag gillade och berördes av.

Låten är också med som sista spår på b-sidan på Iggy Pops LP ”Brick by brick” som släpptes i juni 1990.

Trailern till Ridley Scotts ”Black Rain”

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: