Olle Ljungström, Magnus Uggla och Darin medverkar i årets upplaga av ”Så mycket bättre”

Till min stora glädje nåddes jag idag av nyheten att Olle Ljungström ska medverka i höstens upplaga av ”Så mycket bättre” på TV4. Jag tror det är ett smart drag att låta Olle Ljungström vara en del av det musikaliskt varierade pussel som ska bli programmets tredje säsong.


Olle Ljungström (Foto: Joakim Roos)

Två pusselbitar till inför tredje säsongen är Magnus Uggla och Darin Zanyar. Det handlar ju för programmakarna på TV4 att skapa artister som representerar olika kategorier av lyssnare, olika genrer. Nu börjar de olika kategorierna fyllas på med artister ur olika genrer som ska locka olika målgrupper till TV-apparaterna i höst. Jag tycker det verkar börja smart och bra.


Darin Zanyar (Foto: Per-Olov Jernberg)

Om Olle Ljungström antas fylla ungefär samma kvot som tidigare Di Leva, så får väl sockersöte idol-Darin antas fylla ungefär samma kvot som Petra Marklund (nåja), men däremot inte riktigt Laleh som jag också först tänkte på. Det Darin, Petra och Laleh möjligen har gemensamt är väl att de lockar yngre tittare till programmet. Och det måste vara TV4s viktigaste kriterium.


Magnus Uggla (Foto: Veronica Kindblad)

Magnus Uggla kanske kan sägas fylla andra säsongens Tomas Ledins breda folkkära kategori, men från första säsongen fanns ingen artist som riktigt passar in som representant för den genren. Lasse Berghagen och Lill-Babs är folkkära, men för en annan publik. Det skulle väl ha varit Plura Jonsson då, fast det stämmer ju inte riktigt heller.

Återstår att se vilka de återstående pusselbitarna blir för att lägga pusslet färdigt? Pugh Rogefeldt är ett hett namn och jag tycker det låter som ytterligare en smart bit att addera till pusslet.

Men vilken rappare ska de hitta den här gången och vilken ev schlagerartist? Eller en rocktjej? Eller en poptjej? Det ska ju bli 6 artister. Eftersom det uppenbarligen behövs tjejer nu så börjar jag undra om inte Carola kanske kommer med? Och Lisa Miskovsky? Titiyo? Eller Lisa Nilsson? Eller Lisa Ekdahl? Eller kanske rent av Anne-Lie Rydé? Tänk om de kan få med Robyn? Knappast… Vi får se… Vad tror du?

Jag ser ju förstås särskilt fram mot att få höra de andra artisterna (Darin!) göra Olle-covers… Och vice versa! Samt att få se Olle interagera med de övriga artisterna. Han kan ju vara väldigt kvick och ironisk. Magnus Uggla och Olle har ju en historia som inte är helt klockren. Lyssna från 1:35 i den här intervjun från 1993 och Olles första soloturné nedan så får ni höra Olle kommentera Ugglas trista uttalande om Olles texter som ”obegripliga”.

Det här blir väl ett bra tillfälle för herrarna att slutgiltigt begrava sina gamla oförrätter och inse att det kommer bli kul att göra varandras låtar! Konceptet funkar ju bevisligen.

 
Tidigare bloggar om Olle Ljungström och Reeperbahn:

https://japetus.wordpress.com/2007/10/26/ni-roar-mig-reeperbahn-aterutger-rubbet/

https://japetus.wordpress.com/2008/11/09/reeperbahn-boxen-en-viktig-musikkulturell-angelagenhet/

https://japetus.wordpress.com/2010/03/12/reeperbahn-releasen-antligen-verklighet/

https://japetus.wordpress.com/2010/03/22/vanner-for-livet-med-webstrarna-och-olle-ljungstrom/

https://japetus.wordpress.com/2010/03/26/forever-young-musikfestival-med-reeperbahn-jakob-hellman-och-alphaville/

https://japetus.wordpress.com/2010/04/07/filmen-om-olle-ljungstrom-en-recension/

https://japetus.wordpress.com/2010/08/02/reeperbahns-nya-laguppstallning-pa-forever-young-festivalen/

https://japetus.wordpress.com/2010/08/08/forever-young-2010-i-linkoping-6-aug-min-upplevelse/

https://japetus.wordpress.com/2010/08/15/forever-young-i-eskilstuna-13-aug-min-upplevelse/

https://japetus.wordpress.com/2010/08/22/forever-young-i-gavle-och-en-summering-av-turnen/

https://japetus.wordpress.com/2012/03/18/reeperbahn-intriger-fran-postpunk-till-popfunk/

Annonser

4 svar to “Olle Ljungström, Magnus Uggla och Darin medverkar i årets upplaga av ”Så mycket bättre””

  1. Jag skulle gärna vilja se Anna Ternheim i programmet, eller Annika Norlin. Staffan Hellstrand skulle också få mig bänkad framför tv:n.

    • Ja det förstår jag. Verkligen. Där är några intressanta och kreddiga namn. Om det inte vore för att det redan är så många män med så undrar jag om inte Staffan H skulle kunna dyka upp? Han är en gudabenådad låtskrivare, egentligen det han är bäst på.
      Minns hur fantastiskt det var att höra Tomas DiLeva och Lisa Nilsson göra litet covers av hans låtar på den s k Karavan-turnén sommaren 2000…

  2. isnatterna Says:

    te

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: