Åter på Centralbadet, det mesta är sig likt

Tillbaka till en riktig långkörare i bloggen… Centralbadet!

För ungefär en månad sedan aktiverade jag så igen mitt kort på Centralbadet. Det har känts väldigt bra att komma igång med regelbunden träning igen efter ett alltför långt uppehåll. Glädjande nog höll träningsvärken bara i sig i ungefär en vecka, sen har det gått lätt att träna. Fyra gånger i veckan har jag kört och det har givit resultat. Jag går upp betydligt snabbare nu i vikt än någonsin tidigare, ämnesomsättningen efter 40 funkar på ett annat sätt än jag varit van vid. Och den slappa känslan i kroppen har ganska snart försvunnit.

Men de vanliga gamla nedsidorna kvarstår. Som kortinnehavare och stamgäst har du alltid sämre service än de kunder som droppar in och betalar en enstaka entré. De får handdukar och badrockar och bemöts generellt på ett annat sätt än vad man som regelbundet återkommande kund får uppleva – man drar sitt kort, får sin nyckel och sen är det inte mer med det. Så funkar det paradoxalt nog när det egentligen borde vara tvärtom, dvs att man tar bättre hand om sina stamgäster.

Personalomsättningen är stor och flertalet av tjejerna i kassan har i princip börjat sedan mitt senaste kort tog slut i månadsskiftet april-maj i våras.

Inne i lokalerna är allt sig likt. Så när som på att det nu finns dagsljuslampor i caféet vid entrén. Man har helt enkelt ordnat ett litet ljuscafé där vilket är sympatiskt. Ja och så står det litet lampor över vissa av vilstolarna i spa-rummet med bubbelbadet och termiska badet. Det är härligt och badet funkar fortsatt bättre, är fräschare och mer inbjudande nu efter den tidigare långa ombyggnadsfasen.

De flesta av de andra stammisarna är på plats, ”grabbarna grus” håller ställningarna. Det är personer jag nu i tio års tid har sett på badet då och då. Någon person som tydligen snyltat på badet en längre tid utan att betala har däremot slutligen avvisats. Trist men helt rättvist tycker jag som alltid betalat fullt pris i alla år och är av den uppfattningen att man ska göra rätt för sig.

Och så finns där åter de återkommande pedagogiska diskussionerna med beskäftiga gubbarna eller kaxiga yngre killarna som inte har koll på vett och etikett i bastun. Det dyker förstås fortfarande upp då och då. Alltid lika festligt att lugnt och tydligt få förklara för dem att det finns flera olika bastualternativ att välja på och att det inte är något konstigt med att man öser vatten på stenarna då och då i saunan å ena sidan. Och att det å andra sidan är de som sitter på högsta laven som bestämmer när det är dags att kasta på mer. Inte de som sitter längst ned. Basic sauna groundrules!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: