Jakten på Gollum – utmärkt oberoende filmatisering

Och nu när del 2 i Peter Jacksons filmtrilogi om Bilbo haft premiär kändes det aktuellt att berätta om en annan film i samma genre och (faktiskt) i samma fantasy-värld. Jag har hittat en riktigt intressant oberoende och ickekommersiell filmatisering av jakten på Gollum, ”The hunt for Gollum”.

Javisst, den har varit tillgänglig några år på nätet har jag förstått, men otroligt nog var det senast för nån vecka sedan som jag fick nys om den. Ville skriva något om den här.

Detta är alltså en fri och ickekommersiell ideell produktion ”gjord av fans för fans” som laddats upp för fritt tittande på nätet. Filmen är från 2009, regisserad av Chris Bouchard och producerad av Independent Online Cinema och lär ha haft en budget på otroligt låga 3 000 pund, vilket är omöjligt att förstå när man ser den. Naturligtvis beror det på att alla inblandade jobbat ideellt och ställt upp med alla resurser som behövts.

Hunt for Gollum

Filmen utspelar sig kronologiskt i början av berättelsen i Sagan om Ringens första del, samtidigt som de första kapitlen i boken alldeles innan Frodo ger sig ut på sin långa resa. Gandalf har satt den störste spåraren och jägaren av dem alla – utbygdsjägaren Vidstige/Aragorn – att söka rätt på Gollum och fånga in honom innan ondskans utsända tar honom och tvingar ur honom informationen om var ringen finns… Nämligen i hobernas fridfulla lilla avkrok Fylke hos familjen Bagger.

Filmen är suggestiv och miljöerna är väldigt vackra. Man har verkligen lyckats fånga Tolkiens sagovärlds skönhet utan att behöva resa Jorden runt. Man hittade de miljöer man behövde på olika håll i Storbritannien. Respekt för denna prestation!

Strider Hunt for Gollum
Den största jägaren av dem alla… Vidstige/Aragorn ger sig ut för att söka världens mest svårfångade person – Gollum!

Här är filmens webbplats, som bland annat visar vilket oerhört intresse det varit för denna filmatisering.

Filmen ”The Hunt for Gollum”, 2009

Annonser

Kommentarer inaktiverade.

%d bloggare gillar detta: