Tummen ned för Norwegian och Travellink, tummen upp för Turkish Airlines

Har nyligen återvänt från en resa till klassiska Kanarieön Gran Canaria och semesterorterna Playa de Inglés, Maspalomas och San Agustin.

I vanlig ordning ska här nörd-rapporteras om hur flygningen genomfördes. Jo med en av Norwegians Boeing 737-800, världens mest tillverkade trafikflygplan. Avsedd för kort- och medeldistansflygningar. Alltså ett flygplan lämpat för att flyga från Sverige till Egypten eller Kanarieöarna. Boeing 737 konkurrerar direkt med Airbus A320-serie som jag också mycket riktigt flugit med på båda dessa rutter.

Tvåmotoriga Boeing 737-800, som premiärflög i linjetrafik i första version redan i februari 1968, tar i charterutförande nästan 200 passagerare, är 40 m lång och har en räckvidd på upp till 10 200 km. Det räckte mer än väl för att flyga oss till Las Palmas på Gran Canaria. Och det blev litet trångt igen. Det ingår i upplevelsen när man är 193 cm lång. Platserna vid nödutgångarna var bokade sedan länge, men flygningen var bara ca 6 timmar lång denna gång. Vi fick platser på rad 22 strax bakom vingen på babords sida av planet, ganska bra för fotografering, men optimalt är ett par rader till bakåt i kabinen.

Norwegian Boeing-737-800
Norwegian Boeing 737-800, stjärtfenan tradtionsenligt prydd med någon av de Scandinavian heroes man döpt flygplanen efter – här ”Anders Celsius” – en trevlig idé!

Vad vi reagerade starkt på var dock känslan av lågbudgetflyg som tillsammans med förseningarna – en liten på 15 minuter på ditvägen och en större på 40 minuter på hemvägen – gjorde upplevelsen av Norwegian till en besvikelse. Jo visst, det är verkligen kul med wi-fi ombord tycker jag som gärna tar foton och lägger upp på FB under färd, men att det inte ingick något som helst av mat eller dryck i priset var inte bra. Ingenting. Inte ens kaffe, té och bröd.

Vi betalade dyrt för en icke prisvärd maträtt, kyckling och ris, på nedfärden och på hemvägen fanns det inte ens varm mat att köpa – på en sådan långflygning som denna på 6 timmar. Att de drog igång ”safety onboard”-filmen fyra gånger och på alldeles för hög ljudnivå innan den kunde rulla till slut var förstås ytterligare något som irriterade och skapade en känsla av dålig kvalitet.

Seating Norwegian Boeing 737-800
Seating för Norwegian Boeing 737-800 (klicka för större bild)

Vad vi också reagerade på var att Travellinks bokningstjänst, med vilken flygning och hotell bokats, svek oss denna gång. Uppgifterna om vad som ingick i hotellpriset stämde inte vid bokningen – lunch utlovades också ingå i totalpriset –  och plötsligt dök en extra kostnad för väskor på flyget upp när vi kommit långt in i själva betalningsproceduren. Inte acceptabelt.

När vi sedan lade tid på att anmäla detta till Travellink som en möjlighet för dem att vässa sin bokningsapplikation, själva kärnan i deras tjänst till kunden, fick vi bara upprepade anonyma papegojsvar av undvikande goddag yxskaft-karaktär. Pinsamt dåligt och rent ut sagt korkat att bemöta hjälpsamma kunder på det viset. Så dåligt att jag tar mig tid att lägga upp det här som dagens ris!

Travellink logo
Skämmes Travellink!

Annat var det att flyga med Turkish Airlines som vi gjorde i november förra året då vi flög hem från Malta via Istanbul. En omväg, javisst. Men en omväg med mersmak. För servicen och maten ombord var lika generös som den var god. Här bjöds vi på utmärkt mat och dryck som om vi satt i business class – vilket jag inte gjort på många år.

Det är inte för inte som Turkish Airlines år 2011 vann utmärkelsen ”Europas bästa flygbolag”. Jag betalar gärna litet mer och får tydliga uppgifter om priser och flyger med den service och kvalitet som man får på Turkish Airlines än att dumsnåla på det oberäkneliga sätt som gäller som Norwegian-kund. (Jag vet ju inte heller vad jag betalar för flyget respektive hotellet när jag bokar via grumliga Travellink.)

Turkish-Airlines-logo

Türk hava yollari! Bäst i klassen

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: