Med Boeing 737-800/Primera Air till Canarias/Tenerife

Snart sags att resa söderut igen. Det vanliga enkla, korta upplägget då endast en vecka står till buds. Men ack vilken efterlängtad vecka det blir. Träning, mycket mat, bra böcker, meditation och strandpromenader. Och denna gång tillsammans med pappa, vilket var väldigt längesedan sist och därför känns extra bra att göra nu.

Det blir klassiska kanarieön Teneriffa denna gång. Det är verkligen tredje gången jag reser dit. 24 år sen första gången och 12 år sen förra gången. Vi anar här snabbt en 12-års periodicitet och ser det som ett gott tecken. Vad jag särskilt ser fram mot denna gång är ju att slutligen nå vulkanen Teides högsta topp.

Det gick inte i december 1990 när första försöket gjordes. Det var avstängt pga stora snömängder. El Teide är nästan 4 000 meter högt och Spaniens högsta berg.

Läsare av bloggen känner även till att det finns en återkommande tradition att beskriva flygplanstyper här. Jag vet att vi denna gång kommer att flyga med en Boeing 737-800, världens vanligaste trafikflygplan som jag beskrivit mer än en gång tidigare. Se här!

Boeing 737-800 Primera Air
En Primera Air Boeing 737-800 landar på Lanzarotes flygplats

Det är fråga om en riktig arbetshäst och jag ser som alltid fram mot flygturen och kommer inte missa att köra min traditionella tomatjuice och Tangerine Dream. Det ska helt enkelt bara vara så.

Boeing 737-800 in flight
En Boeing 737-800 in flight.

Och så var det detta med seatingen. Jag hävder ju fortsatt och bestämt att de bästa platserna i planet är bakom vänstra vingen, rad 22 eller längre bak, för siktens skull. För jag har ju också fortfarande inget emot att ta ett par foton under flygturen. Gärna då av Teide i samband med inflygningen.

sas_boeing_737-800-seating

Seating-konfigurering för en charter-version av Boeing 737-800.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: