Världsrekord i välgörenhet – Live Aid 30 år

Den 13 juli 1985 genomfördes världens största välgörenhetsevenemang Live Aid, huvudsakligen i form av två konserter – en på Wembley i London och en på JFK Stadium i Philadelphia. Evenemanget sändes via satellit och sågs av 1,9 miljarder människor i 150 länder världen över.

Initiativtagare till evenemanget var Bob Geldof och Midge Ure som samlade hela västvärldens artistelit.

Live Aid 13 juli 1985

På bilden ser jag från vänster till höger: Paul McCartney, Midge Ure, Freddie Mercury, David Bowie, Howard Jones, Adam Ant och Bob Geldoff

Jag minns att det var en strålande sommardag i Stockholm, till skillnad mot nu 30 år senare, och att jag såg valda delar av konserterna. Jag såg absolut inte allt. Men favoriten Bowie minns jag och att Thomas Dolby spelade med honom dagen till ära. Och Queens massiva återkomst med Freddie Mercury som dagens i särklass störste publikdomptör.

Bowie Live Aid
David Bowie på Live Aid där han framförde ”TVC15”, ”Rebel Rebel”, ”Modern Love” och ”Heroes”. I det mycket hastigt sammansatta bandet återfanns bl a kapellmästare Thomas Dolby och Prefab Sprout-trummisen Neil Conti

Queen Live Aid
Queen på Live Aid, här Freddie Mercury och Brian May. Konserten blev en lysande comeback för bandet. Freddie Mercury var dagens starkast lysande stjärna.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: