Återbesök i Tessinparken

När jag flyttade hemifrån hade jag glädjen att landa i en lägenhet på Strindbergsgatan alldeles nära Tessinparken på nedre Gärdet vid Valhallavägen. Där kunde man från balkongen på nätterna höra springbrunnen, fontänen i parken, plaska och spela. En mycket angenäm upplevelse.

Att parken dessutom ligger just vid T-Karlaplan, bara två stationer från Centralen, och att det var gångavstånd till Stureplan var andra mycket praktiska omständigheter som framförallt vid denna tid uppskattades av mig.

En annan angenäm upplevelse var att medtaga handduk och filt och lägga mig och läsa i parken. Det kan jag gärna skriva i presens för det är något jag, till skillnad från Stureplansbesök, fortfarande njuter av några gånger varje sommar.

Tessinparken brukar också vara min utgångspunkt för minst en årlig vår- och höstpromenad. Kan rekommendera start vid t-baneuppgången Karlaplan/Tessinparken och promenad genom parken upp till Askrikegatan. Sedan tar man höger och går ut på och tvärs över Gärdet, förbi Finska och Amerikanska ambassaderna, Berwaldhallen och fram till Djurgårdsbron.

Sen är det över bron, förbi Nordiska Muséet, Galärvarvet, Vasamuséet, Hasselbacken och Gröna Lund bort Djurgårdsfärjan för transport till Slussen. En härlig promenad!

En återkommande och trevlig tradition är också att jag brukar avsluta mina sommarsemestrar i Tessinparken och då gärna på Café Tessinparken, vilket också skedde nu senast i söndags. Sen lunch eller eftermiddagsfika, sen kan man njuta i solen tills den vid 18-tiden dyker ned bakom funkishusen och det är dags att acceptera faktum och gå hem.

Tessinparken_cafe_2
Café Tessinparken – en personlig favorit

Tessinparken mid 30s
Tessinparken vid 30-talets mitt med de nyuppförda funkishusen runt om (klicka för större bild) Notera hur små de då nyplanterade träden var vid denna tid!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: